Assisting Children's Special Needs

8 class bases and art and science rooms in a two storey block together with music room, class base extension, hydrotherapy pool, reception, staff room and sports hall.

Working around an existing school, extensions were added in 4 places combined with significant internal alterations to create a more integrated and intelligible complex. These spatial requirements led to a very complex phasing of the construction.

Coloured rendered walls were used to contrast with the dull grey of the existing concrete block school with colour being an important feature of the interior.

  • Extensions to a Secondary Special School
  • Major new reception area
  • Generous circulation
  • Complex phasing in an operational school
  • Good levels of natural daylight and passive ventilation

Download Datasheet

Project Architect

Brian Mortimer

Partner in charge

Nick Caldwell

Regency High School, Worcester

Worcestershire County Council

Related projects