New Library for Park House School

This project seeks to provide a brand-new purpose-built library extension for Park House School.

The new library extension will connect the original Park House building and the History Corridor, enclosing this side of the 6th Form Courtyard.

The new library will be split between an upper and lower library, housing the book storage and work areas. Three ‘lantern’ roof lights will sail over these spaces to provide light and volume within the new block. The new library will bring the school’s library facility up to current standards and the correct size for the future needs of the school.

The previous library will be converted to three good sized classrooms and one smaller group room to extend the range of class teaching areas available within the school.

The staff kitchenette will be converted into an accessible WC to meet the requirements for accessibility at the school, with a new kitchenette to be installed within the existing staff room.


Design Team

Thomas Maxwell

Partner in charge

Matthew Balaam

Park House School Library, Newbury

Related projects