Sharp Image for Science Campus

A high-tech reception, office and control building that sets the appropriate tone for visitors to this cutting edge science and research campus.

Its minimalist approach responds to the simplicity and functionality of existing buildings, whilst high quality metal cladding and glazing reflect its contemporary character. From the double-height entrance and reception areas, the building steps down to single-storey above the administration areas, positioned to the rear. Reflecting its important functional role, the security suite occupies a pivotal position beneath the entrance canopy.

The generous public areas, with casual seating and display space, are designed to facilitate the flow of visitors through the building.

  • New site entrance to science campus
  • 800sqm reception building for visitors and site deliveries
  • Reception and back office facilities
  • Incorporates site access, security and emergency control room facilities
  • Integrated meeting and interview rooms

Download Datasheet

Project Architect

Bartek Kumor

Partner in charge

Brian Sopp

Charles Webster

R75 Reception Building, Harwell, Oxfordshire

Science & Technology Facilities Council

Related projects